Vés al contingut (premeu Retorn)

Crida a la participació a la Marató de sang

per Comunicació darrera modificació 09/05/2017 14:58
L'equip mòbil del Banc de Sang i Teixits es troba ubicat a la Granja Espai Cultural de 9 a a 14 i de 16 a 21 hores

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el segon intent d'alcalde i regidor de la Salut Pública, Francesc Rodríguez, han fet una crida a la participació a la Marató de sang. L'equip mòbil del Banc de Sang i Teixits es troba ubicat a la Granja Espai Cultural i aten a les persones que s'adrecen per fer les seves donacions. Moltes gràcies Santa Perpètua de Mogoda és l'eslògan d'aquesta activitat altruista que espera interessar a unes 200 persones. La Marató té lloc aquest dijous 19 de febrer de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

L'organització compta amb voluntariat de Creu Roja Mollet-Baix Vallès i l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental durant la jornada. L'objectiu principal de la Marató de sang és sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang i captar nous donants. Per a l'organització, la marató és una oportunitat per fer un gest altruista d'una manera senzilla i ràpida.

El Banc de Sang i Teixits subratlla que poden ser donants totes les persones d'entre 18 i 65 anys que pesin més de 50 quilos. A diferència del que passa amb una analítica, quan es fa una donació, es recomana haver fet un àpat normal. Amb una donació es pot ajudar tres malats.

L'any passat, un total de 183 persones van donar sang en la Marató però van ser 195 les que se'n van oferir. Dels donants, 22 van fer-ho per primer cop. L'any 2011 es va arribar a la xifra de les 200 donacions, la més alta de totes les edicions celebrades a Santa Perpètua.

Coincidint amb la Marató de sang, Ràdio Santa Perpètua emetrà part de la seva programació matinal des de les portes del Museu. Concretament a partir de les 11 i fins a les 13 hores es faran des de l'estand els programes Fem Matí i Línia directa amb l'alcaldessa.