Vés al contingut (premeu Retorn)

Convivència i Ciutadania va realitzar al 2017 gairebé un miler d'assessoraments

per Comunicació darrera modificació 05/04/2018 11:13

La Regidoria de Convivència i Ciutadania de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va realitzar 958 assessoraments l'any 2017 sobre renovacions de residència i treball, tramitació de residència permanent, assessorament i informes d’arrelament social, nacionalitat i gestions amb proves de nacionalitat, reagrupaments familiars, targetes comunitàries, informes d’habitatges i ajuts socioeconòmic, entre d’altres en el marc del Servei de primera acollida. Segons l’informe 2017 de Convivència i Ciutadania, el tràmit d’obtenció de la nacionalitat va pujar durant aquest any a causa d’un canvi de legislació.

Pel que fa als informes d’arrelament social, per acreditar la integració social en el procés d’obtenció d’una autorització de residència temporal per arrelament social, s’han fet 38 entrevistes amb 36 informes favorables.

Al 2017, la Regidoria de Convivència i Ciutadania va dur a terme projectes i accions puntuals com el projecte infància intercultural, el de veïnatge divers i de suport a la comunitat musulmana. Infància intercultural, per exemple, va realitzar catorze sessions amb catorze infants entre set i onze anys per treballar temàtiques diferents i plantejant diàleg.

D’altra banda, segons dades de 2017 facilitades per la Regidoria de Convivència i Ciutadania a Santa Perpètua conviuen unes 80 nacionalitats. Les més nombroses són la marroquina (548); la romanesa (147); la gambiana (137); la xinesa (123) i la maliana (121). També hi ha ciutadans dels països de Pakistan, Perú, Colòmbia o Mauritània.