Vés al contingut (premeu Retorn)

Comencen les inscripcions per a la jornada Repensem la Riera que tindrà lloc l'11 de juny

per Ana Ruiz darrera modificació 08/05/2017 16:41

Aquest dilluns 8 de maig s'ha obert el període d'inscripcions per participar a una nova activitat del projecte Viu la riera!.  Una caminada i debat sobre els mapes d’opinió ciutadana seran les principals activitats de la jornada Repensem la Riera que tindrà lloc l'11 de juny a partir de les 10 hores. Els interessats assistir s’han de registrar al formulari web www.viulariera.org.

L'objectiu de la sessió és doble. Per una banda, mostrar els mapes d’opinió ciutadana dels entorns de la riera de Caldes construït al web http://viulariera.org/participa-hi/ i per altra, iniciar el debat ciutadà que serveixi per a la presa de decisions sobre accions de millora de la riera de Caldes i els seus entorns.

El grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de l’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona, organitzen aquesta sessió participativa en el marc del projecte Viu la riera que es desenvolupa en els municipis de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua i la Llagosta.

Pel que fa als mapes d’opinió ciutadana, en total s’han introduït 1.873 opinions sobre 378 indrets dels entorns de la riera, amb un 57% d’opinions positives, un 21% de negatives i un 22% restant per a proposar-hi millores. En el cas de Santa Perpètua de Mogoda, s’han registrat 410 opinions, 192 de les quals per indicar llocs que agraden, 110 per indicar llocs que no agraden, i 108 per proposar millores, segons informa l'organització.

Durant la sessió es podrà explorar en detall la informació associada a cada opinió com a pas previ per iniciar el debat ciutadà per a la millora de la riera.

Per fer-ho, es combinarà el treball en grup amb recorreguts pels àmbits d’interès detectats per tal de compartir coneixements i enriquir punts de vista sobre millores idònies i coherents per l’entorn de la riera.

La sessió de l'11 de juny començarà a les 10 i finalitzarà a les 13.30 hores.