Vés al contingut (premeu Retorn)

Alkaria presenta al Centre Cívic el Vapor un dels projectes de cooperació subvencionats per l'Ajuntament

per Ana Ruiz darrera modificació 09/01/2018 12:37

L'ONGD Alkaria amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Perpètua durà a terme una xerrada avui dimarts 9 de gener per explicar el projecte de voluntariat que vol dur a terme l'estiu de 2018 a l'assentament de refugiats de Terbol (Líban). L'acte tindrà lloca a les 19 hores al Centre Cívic El Vapor.

Aquesta acció de voluntariat s'emmarca dins el projecte Posada en marxa d'un espai educatiu a l'assentament informal de refugiats sirians Ibrahim Taleb, que subvenciona l'Ajuntament de Santa Perpètua.  El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, subratlla que un dels objectius d'Alkaria amb aquest projecte és oferir un campus d'estiu per a joves educadors socials que puguin dinamitzar aquesta escola i que precisament sobre aquest tema tractarà la xerrada d'avui.

El tresorer d'Alkaria, Xavi Barreda, va explicar en l'acte commemoratiu del Dia Internacional de la Persona Migrada a Santa Perpètua que el Líban ha acollit més d'un milió de sirians i s'han instal·lats en campaments diversos. Barreda va afirmar que "amb l'ajut de Santa Perpètua hem cregut que era més interessant treballar amb camps informals i hem detectat aquest assentament de refugiats sirians al Líban que per les possibilitats econòmiques i capacitats tècniques de la nostra entitat podíem assumir". Segons el tresorer d'Alkaria l'objectiu és donar educació a 80 menors, d'entre 7 i 12 anys, amb professors del mateix camp. Alkaria ha construït una escola com fa ACNUR en els campaments de refugiats i "al novembre van començar les classes amb cinc assignatures".