Vés al contingut (premeu Retorn)

Adults i infants estudien àrab a través de la Regidoria de Convivència

per Ana Ruiz darrera modificació 20/12/2017 13:52

Els cursos d'àrab que ha posat en marxa la Regidoria de Convivència i Ciutadania en col·laboració amb la Regidoria de Relacions Ciutadanes ha tingut un gran èxit de participació i s'han hagut de fer dos horaris diferents. Un per a infants i un altre per a adults.

El curs, que va començar al Centre Cívic Can Folguera al novembre i es perllongarà fins al juny, està impartit per una filòloga d'àrab que ha contractat l'Ajuntament de Santa Perpètua. Les classes d'adults, amb 25 persones, han començat a un nivell bàsic perquè sigui accessible a les persones interessades, la majoria d'elles catalans. Les classes d'infants són a la tarda i la dotzena són nens i nenes d'origen estranger. A més hi ha llista d'espera per al curs vinent en les dues categories.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, es mostra molt satisfet amb la resposta que ha tingut aquest recurs de cursos de llengua àrab i recorda que la idea va sorgir per les demandes d'espai per fer classes d'una entitat determinada del municipi i que des de la Regidoria de Convivència i Ciutadania es va decidir obrir aquestes classes. Sergi Hernández considera que "aquest curs és una opció de socialització més enllà de la mateixa entitat" i afirma que "amb aquestes classes es fa prevenció de possibles conductes racistes i xenòfobes i es dóna a conèixer la llengua i la cultura de molts veïns i veïnes perpetuencs".