Vés al contingut (premeu Retorn)

5.1. EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I REDUCCIÓ CONTAMINACIÓ LLUMÍNICA EN L'ENLLUMENAT PÚBLIC

Fase:  2 (2006-2014) 1a pròrroga dos anys (2012) / 2a pròrroga dos anys (2014)
Pressupost: 60.180 € 
Estat de l'actuació: En execució

Projecte

Projecte 5.1.1. Canvi de lluminàries per estalvi energètic

L’Ajuntament està treballant en un inventari de les lluminàries que requeriran actuacions per a la disminució de contaminació lumínica, algunes de les quals requeriran una actuació integral i d’altres es podran resoldre amb petits mecanismes correctors. 

Projecte 5.1.2. Eficiència en semàfors

En el marc de la Llei de barris, es va procedir a substituir les lluminàries dels conjunts semafòrics amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica d'aquests elements i afavorir la seguretat ciutadana mitjançant tecnologia led. S'han substituït les lluminàries de semàfors com ara el del pas de vianants de la comissaria dels Mossos d'Esquadra i de l'avinguda de Barcelona.

Projecte 5.1.3. Instal·lació de projectors al passeig de la Florida (rotonda) i Pau Picasso. Millores d'enllumenat

Aquest projecte ha consistit en millores de l’enllumenat públic del passeig de la Florida, en el tram comprès entre les avingudes de Barcelona i de l’Onze de Setembre. Aquests treballs han disposat d’un pressupost de 13.337,57 €. La Llei de barris ha apostat en les seves diferents convocatòries i municipis per aquest tipus d’actuacions per tal d’oferir a la ciutadania un espai públic més segur i entenent aquesta com una de les actuacions  més asequibles per realitzar als municipis en matèria d’igualtat de gènere.
L’objectiu d’aquesta actuació és il·luminar les voreres laterals per donar major seguretat a vianants i comerços de la zona. El motiu és que l’antic enllumenat il·luminava més la calçada que no pas les voreres i per corregir aquest dèficit, s’han instal·lant uns braços en els bàculs de llum actuals que enfocaran la vorera.
A més, la rotonda de la font, situada a la cruïlla del passeig de la Florida i del carrer de Pablo Picasso, ha guanyat també en enllumenat. La zona estava poc il·luminada, sobretot a la connexió entre els dos passejos centrals amb la rotonda. En aquest cas, es van canviar els fanals antics per uns bàculs un metre més alts i amb corba, que han millorat la intensitat de llum en aquest tram.