Vés al contingut (premeu Retorn)

BENVINGUDA

per admin darrera modificació 03/09/2014 16:32

carr_alcaldessa_102.jpg

 

Us dono la benvinguda a aquest espai web que té la finalitat d'apropar i fer accessible a la ciutadania tota la informació disponible en relació al projecte “De perifèria a centre” del barri de Can Folguera. La Llei de Barris ha estat una oportunitat per als barris d'arreu de Catalunya que necessitaven un impuls per sortir d'una situació d'exclusió. Sortosament, Can Folguera ha pogut participar en aquest programa i avui encara és un projecte ben viu que enfila la recta final amb la lluita per apaivagar els principals impactes de la crisi.

Si aquest programa està sent beneficiós per Can Folguera, també ho està sent pel conjunt de Santa Perpètua, perquè intervé en la millora d’espais públics centrals i en la millora d’infraestructures i serveis que beneficien a tota la societat perpetuenca.

L'atur s'ha convertit en el problema més gran i la lluita contra ell és una prioritat del govern de la ciutat. Per aquesta raó, tal com veureu en els projectes de la darrera etapa, hem convertit aquestes actuacions de caràcter urbanístic en una oportunitat de treball per a moltes persones. Però, a més, a la lluita que hem portat des de l'any 2005 per aconseguir la disminució de l'exclusió social, per a una major cohesió entre els veïns i veïnes del barri, la millora de la qualitat de l’espai comunitari i una major participació en la vida col·lectiva, avui hem de sumar fenòmens com els desnonaments de famílies, pobresa extrema i més atur.

D'aquí la importància d'esforçar-nos en aquesta darrera etapa per a la culminació dels projectes previstos a les dues fases del programa, esgotant les possibilitats econòmiques que ens brinda aquesta subvenció i les subvencions complementàries dels mateixos projectes per crear ocupació, formar i reciclar persones treballadores de sectors econòmics deprimits i posar les bases per a la convivència en el reconeixement mutu, en compartir les situacions com l'atur i els desnonaments per tal de lluitar col·lectivament contra aquestes xacres socials.

Entreu, doncs, en aquest univers de propostes, les fetes durant els anys anteriors i les que queden encara per fer, i us animem a dir-hi la vostra a través dels mitjans de comunicació municipals i de la Comissió de Ciutadania de la Llei de Barris.Isabel Garcia Ripoll
Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda