Vés al contingut (premeu Retorn)

Passeig dels colors. Normativa del Parc

UN PASSEIG PER LA HISTÒRIA


Els terrenys del parc Central van formar part de la finca de la Granja Soldevila que va ser expropiada mitjançant l’ACTUR Riera de Caldes. El projecte del Parc Central, amb 8 hectàrees, té l’objectiu de crear un pol d’atracció lúdica i de serveis públics al bell mig del poble, que construeixi amb la Granja Soldevila, un nou centre urbà entre Can Folguera, la Florida, Can Taió i el sector sud-oest i amb la funció de via verda urbana de connexió entre rieres i entre l’espai de protecció de Gallecs i l’àmbit rural de Santiga.  

L’any 2006 l’Ajuntament, prèvia consulta al Consell Infantil Municipal, convocà un concurs d’idees per al disseny del parc. Per un ampli consens l’any 2007 va ser elegit mitjançant votació  popular el projecte redactat per l’equip  Lloveras & Soler, arquitectes i el primer projecte executiu es va aprovar l’any 2011. 
El projecte inicial s’adaptà per a l’execució en fases a través de plans d’ocupació i en els quals han treballat 56 persones en situació d’atur del municipi, i hi han participat 25 empreses de proveïdors locals. 

LA BASSA  naturalitzada,  amb projecte  de  gener 2014 i direcció de  l’enginyer  tècnic agrícola Eliseu Guillamon, és en primer terme un sistema  per a l’emmagatzematge d’aigua de l’aqüífer del subsòl per al reg dels parcs i jardins pròxims, que evita així  l’ús d’aigua potable. Les plantacions aquàtiques,  el vent i un sistema de bombes garanteixen la qualitat  de l’aigua, sense cap substància química.    

Ha estat finançat per la Generalitat de Catalunya a través del programa Llei de Barris 2006-2015 per INCASOL i la Diputació de Barcelona .

Amplia la informació: 
Un passeig per la història

ELS MIRADORS


Entre els cinc miradors hi ha un conjunt d’onze parterres en forma de triangle que formen un mosaic o “trencadís” acollint plantes aromàtiques i ornamentals, que ens permet segons l’època de l’any gaudir d’una determinada floració i olor i/o aroma en els Miradors de les olors. Les espècies que s’han plantat són adaptades al clima mediterrani, amb reminiscències dels antics conreus de la Granja Soldevila, adaptades al clima i per tant més resistents a les fluctuacions de calor i  fred.   

Des dels Miradors es veuen els prats que entapissen la major part de l’espai lliure verd. Tenen composicions de plantes de diferent comportament climàtic, a les rampes el prat groc a l’hivern i verd a l’estiu, contrastarà amb el prat de la Freixeneda, l’Anella i les vores de la Bassa que es visualitzarà a l’inrevés. Aquest efecte no implica que el prat estigui sec, ben al contrari, és el seu cicle de vida.

La plantació a cada triangle és diferent presentant una gran varietat d’espècies i per tant de colors i olors. De nord a sud del passeig de la Florida ens trobem:

Amplia la informació: Els miradors

NORMATIVA


Circular informativa de l'ús del Parc Central