Vés al contingut (premeu Retorn)

L'anella

L'Anella s'ha projectat com un espai en què la formació ambiental, especialment la mobilitat i l'esport, generen àmbits de retrobament.

L'Anella alberga un circuit d'educació viària, un itinerari en bici en el carril bici, un aparcament de bicicletes, uns espais per a altres jocs i esports. Tot això annexat a l'Aula-Observatori i a un entramat de vegetació disposada de forma circular que li confereix l'aspecte d'una anella.

La mobilitat sostenible és aquella que permet realitzar tot tipus de desplaçament de persones amb els mitjans de transport més eficients energèticament i menys contaminats ecològicament. Són a peu o en bicicleta els mitjans més sostenibles, no contaminen l'aire, no fan soroll i les despeses energètiques són nul·les. Per això s'han dissenyat dos itineraris pel parc:

Itinerari a peu, circuit on el seguiment dels set plafons informatius ens informa de tot allò important, curiós o divertit que trobem al parc. Coincideix amb la Ruta saludable.

Itinerari en bicicleta. La bicicleta només pot entrar a l'Anella, tot circulant pel car-ril bici. En la zona 30 del passeig de la Florida comparteixen calçada el cotxe i la bicicleta.

Normes per circular en bicicleta

 • Respecteu els vianants, és la mil-lor fòrmula perquè us respectin.
 • Circuleu amb prudència. Feu-vos veure. Els senyals de gir i parada són imprescindibles.
 • En zones 20 i 30 cal compartir bicicleta i vehicles.
 • Els nens poden circular per dalt del passeig de la Florida i sempre utilitzant el casc.

Normes d'ús dels pàrquings de bicicleta

   • Cal que en deixar la bicicleta aparcada tingui elements de seguretat que impedeixin el robatori, ja que els usuaris són els responsables de la mateixa.
   • Es pot aparcar un màxim de 2 bicicletes per aparcament.

 

ELS CIRCUITS D'EDUCACIÓ VIÀRIA


Dins dels aspectes de mobilitat sostenible cal destacar els tallers d'educació vial, les dues pistes són el suport per als tallers impartits per la Policia Local que permetran que els nens interioritzin teòrica i pràcticament els elements de seguretat viària i de conducció de bicicletes pel municipi.

Normes d'ús dels circuits d'educació viària

 • Obligatori l'ús del casc per als menors de 16 anys.
 • Els circuits no es poden utilitzar en el moment en què es desenvolupa un taller dirigit per la Policia Municipal.
 • Cal respectar tots els elements de les pistes, així com la senyalització horitzontal.
 • Els ciruits es poden realitzar a peu o en bicicleta. No es pot utilitzar com a pista de patinatge o skateboarding.

Amplia la informació: Mobilitat sostenible

 

L'AULA - OBSERVATORI


És una de les guinguetes més rellevants per a la funció educativa, impartir coneixements teòrics-pràctics de caire ambiental per a les escoles i la ciutadania com tallers relacionats amb la gestió de l'aigua, la biodiversitat, la gestió de l'energia i els residus, la contaminació de l'aire i acústica, civisme, mobilitat sostenible...

Els tallers, itineraris a peu, en bici,... programats, es donaran a conèixer en el panell lluminós.

Un dels objectius de l'Aula és l'observació d'una realitat i un paisatge canviant i evolutiu segons les estacions de l'any, segons la fotoperiodicitat dels dies, el creixement de la vegetació, l'atracció de la fauna i la creació dels seus hàbitats o les activitats lúdiques dels usuaris, entre d'altres.
Disposa d'una zona de guaita semblant a les que existeixen en els espais naturals per observar la fauna, especialment els ocells que s'acostin a la bassa.

Aquest espai oferirà recursos educatius i formatius diferents als de les escoles, així com una metodologia fonamentada en la pedagogia viva, que faciliti l'apropament de la natura a les persones de manera fluida, respectant el ritme de cada individu.

El municipi ens ofereix moltes oportunitats per conèixer l'entorn, des de l'espai rural de Gallecs, a l'espai agroforestal i nucli rural de Santiga, la riera de Caldes, els castells de Mogoda i can Taió, el parc dels Plataners i el camí fluvial de la riera de Santiga, la Granja Soldevila i el bosc...i evidentment, el parc Central.

 

LA VEGETACIÓ DE L'ANELLA


L'arbrat que s'ha plantat en disposició lineal al voltant de la plaça rodona de sauló, dins i fora del camí perimetral són arbres d'estructura vertical per donar una diferenciació a l'espai.

Amplia la informació: Arbres de l'Anella