Vés al contingut (premeu Retorn)

SERVEIS DEL PARC

El parc ofereix un conjunt de serveis i beneficis als ciutadans, en primer lloc i molt important es centra en el gaudiment del benestar amb àrees de repòs i tranquil·litat combinades amb àrees d’activitat lúdica, d’informació i formació.

Cal apreciar una millora  de la qualitat ambiental, reducció de sorolls i aire més net, una millora de la qualitat ecològica amb increment de la biodiversitat (vegetació i fauna) i una millora de la qualitat del paisatge urbà.

 

Serveis lúdics ubicats en diferents àrees

  • Jocs infantils en el Passeig dels Colors 
  • Vaixells i petits velers teledirigits en l’àmbit aquàtic reduït de la Bassa 
  • Cable wakeboard en l’àmbit aquàtic ampli de la Bassa 

 

Serveis de mobilitat

  • Quatre pàrquings per a vehicles
  • Aparcabicis i pistes d’educació viària a l’Anella (un laberint per recórrer i espais per jugar).  El servei municipal de seguretat ciutadana imparteix classes d’educació viària en horari escolar. A la resta del temps aquestes pistes són per a bicicletes.
  • Itinerari en bicicleta
  • Itinerari a peu- Ruta saludable 

 

Serveis d’informació i formació

  • L’Aula- Observatori. Un equipament municipal per a educació ambiental i per al coneixement científic del parc. Compta amb un observatori d’aus al seu interior. 
  • Panells informatius i formatius distribuïts en l’itinerari a peu pel parc. Contenen codis QR i referències als webs a consultar per a més informació.

 

Serveis de restauració

Amb la finalitat de facilitar la creació de llocs de treball permanents el Parc s’ha dotat de:

  • Guinguetes. Quatre mòduls on s’instal·larà un establiment menut per a un negoci, generalment dedicat al sector serveis i  quiosc (venda de diaris), i particularment a la venda d’aliments i begudes. Cadascuna disposarà de servei de WC.
  • Restaurant de 200 i 500 m2 a l’Anella del parc i al parc de la Ribera, respectivament.

 

Altres serveis

  • Correcan. Un espai destinat a la socialització de gossos, un lloc on poden córrer deslligats.

 

ELS PLÀTANS DEL CAMÍ DE LA GRANJA

La seva plantació data dels anys 1880-1890 en què es va construir el complex arquitectònic i l’activitat agrícola i ramadera productora de llet de la Granja Soldevila. És una arbreda protegida pel Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic.

El camí de la Granja dóna accés des de l’avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer als serveis municipals instal·lats a la Granja i està acompanyat per una filera de plàtans a  ambdós costats del camí, arbres protegits i catalogats com a arbreda d’interès local de Santa Perpètua de Mogoda per la singularitat de la disposició de l’arbreda en forma de passeig i per la longevitat dels exemplars de més de 100 anys. Els 65 exemplars presenten una alçada mitjana de fins a 22 metres i una volta de canó de 2,4 metres. Són arbres majestuosos i de dimensions espectaculars. Darrerament l’arbreda ha estat recuperada i per tant replantada amb 16 exemplars provinents de la recuperació dels plàtans del carrer de l’Onze de Setembre que varen ser retirats.

Amplia la informació: Patrimoni verd

Els plàtans són una espècie que  es va plantar als vorals de les carreteres amb la finalitat d’indicar el recorregut dels camins i convertir-los en zones de passeig per als ciutadans. Actualment s’està revaloritzant la seva implantació en el territori. 

Amplia la informació: Plàtans

Espècie: Platanus hispánica Plàtan

 

BENEFICIS DELS ARBRES 


 • Els arbres tenen valors estètics i paisatgístics. 
 • Poden ser utilitzats com a elements escultòrics, un exemple és la rotonda dels arbres blancs al final del carrer de l’Onze de Setembre. 
 • La gran varietat de textures i colors que ofereix el seu cicle de vida depenent de les estacions permet tenir un gran poder paisatgístic.
 • Els arbres influeixen en la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes aporten efectes psicològics positius.
 • Els arbres són refugi per a molts animals sobretot insectes i aus, per tant aquestes zones arbrades afavoreixen la diversitat i constitueixen corredors biològics per on les espècies es dispersen i es mouen.
 • Els arbres regulen la temperatura de la ciutat, actuen de pantalles sonores i en fer la fotosíntesi redueixen la quantitat de CO2 de l’aire i oxigenen la ciutat.
 • Mitja hectàrea de bosc podria arribar a emetre diàriament la quantitat d’oxígen necessària per a 18 persones. 

 

EL CORRECAN


Al final del passeig i a mà dreta ens trobem en un recinte tancat el Correcan, espai de socialització dels gossos. La responsabilitat de mantenir les instal·lacions netes és dels usuaris. Les normes d’ús es troben en el correcan. Tenir un animal domèstic suposa assumir la seva cura i la responsabilitat del seu comportament en els espais públics.

Amplia la informació: Arbres del correcan