L'Ajuntament presenta l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat a la segona convocatòria d'ajuts

Dijous, 22 de desembre de 2016 a les 00:00

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha ratificat la presentació de sol·licitud d'ajuts de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) de la segona convocatòria d'ajuts del Programa Operativo FEDER de Crecimiento Sostenible 2014-2020. El projecte aprovat per la Corporació es presenta sota el lema Construir lligams de ciutat i preveu un pressupost de 8 milions d’euros. L'ajuntament sol·licita una subvenció del 50% (quatre milions d'euros). La proposta va comptar amb el vist-i-plau de tots els grups municipals a excepció de la CUP que es va abstenir. Aquest va ser un dels punts més destacats en la sessió plenària del mes de desembre, celebrada ahir dimecres dia 21.

L'objectiu de l'EDUSI de Santa Perpètua és donar resposta als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials i millorar la qualitat de vida de la ciutadania de forma integrada, tenint en compte aspectes com la inclusió social, els recursos i el medi ambient, l'economia baixa en carboni i les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa presenta tres objectius: integrar la ciutat, el patrimoni i la indústria; generar noves oportunitats d'ocupació guanyant cohesió social; i augmentar la qualitat ambiental de la ciutat eficient i connectada.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que la proposta presentada manté els objectius del programa, però que s'ha millorat i també s'ha enriquit amb la participació ciutadana. També va assenyalar que si en aquesta ocasió no es torna a subvencionar a Santa Perpètua, l'Ajuntament es tornarà a presentar a una tercera convocatòria.

El tinent d'alcalde de l'àrea de Territori, Joan Alcántara, va explicar que a la primera convocatòria de l'EDUSI, Santa Perpètua "va quedar en desena posició dels 27 projectes presentats a Catalunya". Finalment, només dos, el de Barcelona i el de Santa Coloma de Gramenet, van rebre subvenció. Per aquesta segona convocatòria, Catalunya disposa de catorze milions d'euros, que es podrien ampliar fins a 17 si s'incorporen romanents de la primera convocatòria.

Pla Local de Joventut

Altres punts de l'ordre del dia de la sessió plenària del mes de desembre van ser l'aprovació definitiva del Pla Local de Joventut i de les Ordenances Fiscals 2017 i l'adhesió a la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments i Ens Locals Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS). El Pla Local de Joventut 2016-2019 presenta una trentena de projectes sota els àmbits prioritaris de l'educació, la salut, l'ocupació, el lleure i la participació. El regidor de Joventut, Marçal Solà va explicar que el Pla és una eina que ha de servir per treballar en els diferents àmbits que afecten als i les joves i va agrair la col·laboració de totes aquelles persones que han col·laborat en la seva redacció. També va anunciar la creació d'una Comissió de seguiment del Pla. Solà va destacar que s'havien estimat dues de les al·legacions presentades pel grup municipal d'ERC relatives a la inclusió del CREVE com a recurs de formació i sortida laboral i la inclusió al Pla de campanyes contra agressions sexistes. El Pla Local de Joventut va comptar amb el suport dels grups municipals d'ICV, ERC, PSC i C's i les abstencions de la CUP i la PCCA.

Pel que fa a les Ordenances Fiscals 2017, el regidor d'Hisenda, Albert Ortíz, va explicar que s'havia desestimat una al·legació relativa a la supressió de la bonificació de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica als vehicles més antics de 25 anys, mesura que pretén gravar els vehicles més contaminants, però va anunciar que l'Ajuntament estudiarà el proper any incloure alguna bonificació per a aquells vehicles antics considerats d'interès històric per organismes acreditats. El regidor també va explicar que s'havia incorporat a l'Ordenança 13 els anuncis exhibits a les pistes de tennis, frontó i altres pistes esportives exteriors. L'aprovació de definitiva de les Ordenances Fiscals 2017 va comptar amb els vots a favor de ICV, ERC i PSC, l'abstenció dels grups municipals de C's i PCCA i el vot en contra de la CUP.

El Ple també va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments i Ens Locals Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), una entitat que dóna suport al poble sahrauí en l'exercici del seu dret a l'autodeterminació, desenvolupar relacions fraternals entre els pobles i promou la millorar les condicions de vida del poble sahrauí a través de projectes de cooperació, entre d'altres, segons va explicar el regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:47