Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament impulsa una enquesta online per recollir l’opinió ciutadana sobre la ciutat

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 13:40
Els punts forts i febles del municipi i propostes d’accions de millora, camps destacats

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda convida a la ciutadania a participar a una enquesta online on expressar la seva opinió sobre els punts forts i febles del municipi i on plantejar quines accions de millora considera més importants per dur a terme a la localitat. El qüestionari, que es pot trobar i emplenar fins al dia 1 de desembre en aquest web municipal, forma part de la nova proposta que està elaborant el Consistori per presentar l’Estratègia de De­senvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) a la segona convocatòria d’ajuts del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

L’objectiu és realitzar una enquesta per tal que la ciutadania pugui expressar la seva opinió i plasmar els aspectes destacats pel veïnat en la memòria i la documentació de l’EDUSI de Santa Perpètua, que es presenta sota el lema Construïm lligams de ciutat. El regidor de Plans Estratègics, Joan Alcántara, recorda que l’objectiu de l’EDUSI és donar resposta als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials i millorar la qualitat de vida de la ciutadania de forma integrada, tenint en compte aspectes com la inclusió social, els recursos i el medi ambient, l’economia baixa en carboni i les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa presenta com a objectius integrar la ciutat, donar suport a persones vulnerables, millorar el patrimoni i la indústria; generar noves oportunitats d’ocupació guanyant cohesió social; i augmentar la qualitat ambiental de la ciutat eficient i connectada.

La redacció de l’Estratègia presentada a la primera convocatòria, que es va aprovar per Ple l’11 de gener, va comptar amb les aportacions de la Taula Estratègica, encapçalada per l’alcaldessa, Isabel Garcia, que es va ampliar amb els regidors i els caps tècnics responsables de les polítiques municipals econòmica, social, demogràfica, ambiental i climàtica; amb la participació del Consell Municipal de Medi Ambient; i amb la priorització d’objectius i accions principals a les comissions informatives de Territori i Sostenibilitat i de Presidència i Desenvolupament Local. Per tal de completar i millorar el document per a la segona convocatòria, a més de la participació de la ciutadania mitjançant el qüestionari online, també es comptarà amb la participació del nou Consell Assessor d’Urbanisme (CAU), que es constituirà l’1 de desembre.

L’EDUSI, d’aplicació arreu del municipi, preveu un pressupost de 8 milions d’euros, dels quals es podrien subvencionar la meitat. L’EDUSI és una eina estratègica de referència i, en aquest sentit, ja s’han començat a desplegar dues línies relacionades amb les peticions realitzades als fons FEDER corresponents al programa d’es­talvi i eficiència energètica i al projecte de rehabilitació de la nau gran del Vapor i la instal·lació d’un centre museístic, dedicat a la Indústria Viva.