Vés al contingut (premeu Retorn)

L'alcaldessa demana al manifest del 8 de març que el segle XXI sigui el de les dones

per Comunicació darrera modificació 11/03/2019 12:39

"Volem que el segle XXI sigui el segle de les dones, de la justícia, de la igualtat i dels drets humans per aconseguir viure en un món millor per a tothom". Aquest ha estat un dels missatges del manifest institucional del 8M que va llegir divendres 8 de març a migdia a la plaça de la Vila l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, durant la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L'alcaldessa va manifestar que "el moviment feminista s’ha constituït avui com un dels principals motors de canvi i de transformació social" i va afegir que aquest any el 8 de març tornava a ser especial. "És un fet històric la convocatòria d’una Vaga Feminista, a nivell internacional".

La primera edil va recordar que moltes veus de dona d’arreu del món s’han alçat i han dit “prou”, denunciant les discriminacions, la bretxa salarial, els assetjaments sexuals, la violència masclista vers les dones o que les dones siguem quasi en exclusiva les responsables dels treballs de reproducció i de cura de les persones.

Isabel Garcia va declarar que en aquest any 2019 "tenim un nou motiu per no baixar la guàrdia" ja que el moviment feminista en els darrers anys "ha destapat la reacció del masclisme desacomplexat. Un masclisme que s’atreveix a posar en dubte la necessitat de les lleis contra la violència masclista o el dret sobre el nostre propi cos. I ho fa de la ma de la dreta i de l’extrema dreta amb mentides i manipulacions per justificar el que és injustificable".

L'alcaldessa va expressar que s'ha de continuar celebrant el Dia Internacional de les Dones, i "lluitar pels nostres drets, que són els drets de tota la humanitat" i va afegir que "volem tots els drets i llibertats per a totes les dones. La nostra societat no serà plenament democràtica fins que les dones, en tota la seva diversitat, no tinguem, en tots els àmbits, els mateixos drets i llibertats que els homes. Hem de continuar lluitant per aconseguir una societat de persones lliures i iguals, diferents però amb els mateixos drets".

La programació commemorativa del Dia Internacional de les Dones es clourà aquest dimarts dia 12 amb la presentació de l'audiovisual Amb ulls de dona. L'acte tindrà lloc a les 20 hores al Centre Cívic Can Folguera.

D'altra banda, el comitè feminista de Santa Perpètua es va mobilitzar divendres 8 de març i va convocar una una manifestació que va sortir del parc Central i va finalitzar a la plaça de l'Església. Centenars de persones van participar en aquesta mobilització, que anava encapçalada només per dones.