Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament confia que el curs 2015-2016 comenci a funcionar el Centre Ocupacional per a Discapacitats al Castell de Can Taió

per Comunicació darrera modificació 23/03/2015 14:22
La consellera de Benestar i Família ha visitat Barcanova acompanyada d'una delegació municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua confia que el curs 2015-2016 comenci a funcionar el Centre de Recursos per a Persones amb Discapacitat al Castell de Can Taió. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada de l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, del tinent d'alcalde de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Francesc Rodríguez i dels tinents d'alcalde Joan Mestres i Neus Garcia, va visitar el divendres 20 de març les instal·lacions del Grup de Serveis d’Iniciativa Social (GSIS) Barcanova, situades al Castell de Can Taió. Aquesta entitat gestiona diversos serveis de caràcter social i és membre de DINCAT (Discapacitat Intel·lectual de Catalunya).

Barcanova actualment procedeix a rehabilitar les antigues dependències del centre d'acolliment d'adolescents que ocupava una part del Castell de Can Taió i que ara es destinaran al nou centre. L'entitat compta amb la col·laboració de La Caixa per portar a terme aquest projecte. L'alcaldessa i el tinent d'alcalde de Benestar han manifestat que ara resta pendent l'autorització de la Generalitat per posar en marxa aquest servei.

Munté es va reunir amb representants de l’entitat i va visitar l’Escola Barcanova, on s’hi duu a terme Educació Secundària Obligatòria (ESO) modificada i un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’activitats agropecuàries. Concretament, el PQPI està centrat en la formació de mossos de quadra i es desenvolupa a les instal·lacions d’hípica que hi ha al mateix complex. Aquest programa formatiu està pactat amb el Departament d’Educació i està adreçat a joves amb necessitats educatives especials.

La consellera de Benestar Social i Família va agrair a GSIS la feina que duu a terme perquè “la vostra feina no només serveix per ajudar al col·lectiu, sinó que també contribueix a visualitzar les persones amb discapacitat intel·lectual, sobretot a normalitzar i fer caure molts prejudicis infundats”. Munté va destacar els projectes que realitza Barcanova.

L'alcaldessa va destacar la rehabilitació que està fent Barcanova de l'espai i va informar que ara «manca l'autorització de la Conselleria per poder gaudir d'aquest Centre Ocupacional al municipi, hi ha demanda, hi ha molts nois i noies que s'han de desplaçar altres localitats i serà un gran avantatge per a Santa Perpètua comptar amb aquest equipament».

El tinent d'alcalde de Benestar Social va considerar de vital importància la visita de la consellera per donar un impuls a aquest projecte i va recordar que fa unes setmanes també va visitar les instal·lacions el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Rodríguez va afirmar que «anem en la bona direcció per dotar de més places el castell de Can Taió, encara que és una decisió de la Conselleria», i va afegir que «serà molt important disposar d'un centre de formació i d'inserció».

La directora de Barcanova, Roser Ferré, va mostrar la seva il·lusió per la visita de la consellera Munté ja que per una banda «l'equipament del castell depèn de Benestar i Família i ha pogut veure l'ús, l'ocupació i les millores que estem fent» i per l'altra ha pogut comprovar «la rehabilitació de l'espai que ocupava el centre de menors i que esperem que al setembre es pugui inaugurar el Centre Ocupacional».