L’Ajuntament de Santa Perpètua commemora el Dia d’Europa

Dijous, 9 de maig de 2024 a les 12:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha impulsat un total de 27 projectes gràcies a les diferents convocatòries del fons europeus Next Generation que han subvencionat accions vinculades a la mobilitat sostenible, la transformació digital, la cohesió social i la transició energètica que sumen una inversió total de més de 7,5 milions d’euros.

El Consistori ha sol·licitat ajuts per un import de 5,7 milions dels quals s’han concedit 3,7 i estan pendents de resolució 2 milions d’euros a data de 31 de desembre de 2023, segons dades de la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Entre els principals projectes vinculats als fons Next Generation figuren la urbanització del camí de la Granja (espai d’intermodalitat de la línia R8), la implantació d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en diferents punts de la ciutat, el programa de foment de la recollida selectiva, la transformació dels eixos cívics i comercials entre les avingudes de Santiga i de Barcelona, l’aparcament del carrer de València en Centre Vila, la transformació digital i modernització de l’administració, la pacificació del trànsit i implantació de zones de baixes emissions, les instal·lacions fotovoltaiques de la Porxada dels Drets Humans i de l’Escola la Florida, la reforma i millora energètica del Mercat Municipal, el foment del transport públic, nous punts de subministrament d’aigua potable i la millora de l’accessibilitat a equipaments públics.

L’Ajuntament ha fet pública aquesta dada coincidint amb la commemoració del Dia d’Europa. L’alcaldessa Isabel Garcia afirma que aquestes dades “posen de manifest l’impacte que té, en el dia a dia, l’aliança teixida entre el món local i la Unió Europea” i afegeix que “aquestes inversions no només promouen la millora de les infraestructures locals i els serveis públics, sinó que també serveix per estimular l’activitat econòmica dels municipis i milloren la qualitat de vida de la ciutadania”. El Consistori també recorda que el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya va aportar 1.361.560,64 euros al Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva, que va permetre la rehabilitació de la nau alta del Vapor que acull el Museu del Treball i la Indústria Viva.

El 9 de maig les escultures d’entrada al municipi s’il·luminaran de color blau així com el rellotge de la façana de l'Ajuntament pel Dia d'Europa. 

 

El MTIV forma part del projecte turístic industrial Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva, un projecte que ha comptat amb una subvenció d’1.361.560,64 euros de la Unió Europea a través del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). El MTIV també ha rebut ajuts  de la Diputació de Barcelona per un import total de 880.780,32 euros.

Logo Fons Feder

Logo Next Generation

Darrera actualització: 14.05.2024 | 12:50